Als u reeds een multifocale bril draagt weet u dat dit een investering is. Als u nog geen multifocale bril draagt heeft u vast al verhalen gehoord dat een multifocale bril duur is, dat u lang moet wennen, …

In onze nieuwste blog gaan we hier dieper op in; we leggen u van naaldje tot draadje uit wat een multifocale bril juist is, wat de reden is dat er een prijsverschil is tussen een basis multifocaal of een biometrisch progressief glas en we weerleggen enkele mythes.

 

Wat is een multifocaal of progressief glas?

Een multifocaal glas is een glas met meerde focale punten, kort gezegd een glas waarin meerdere sterktes zitten. Deze sterktes gaan gradueel meer positief worden zodat in één glas uw sterkte voor ver zit en uw sterkte om te lezen.

Doordat deze sterktes verlopen krijgen we drie zones in uw brilglas; de zone voor verzicht, de zone van tussenzicht en de zone van nabijzicht. Dit zorgt ervoor dat u met uw multifocale bril alles kan zien wat veraf gelegen is maar ook wat korter bij gelegen is, geen gewissel meer tussen een vertebril en een leesbril dus.

 

Waarom zijn sommige glazen dan duurder dan andere?

De mogelijkheid om multifocale glazen te maken bestaat al tientallen jaren, het is dan ook logisch dat er in al die jaren verschillende nieuwe designs op de markt zijn gekomen die het multifocaal gegeven steeds meer en meer perfectioneren. Zo zal een glas met een ouder design en oudere coatings goedkoper zijn dan een recenter design met de nieuwste coatings.

U kan dit eigenlijk een beetje vergelijken met een auto… Een auto uit de jaren 90 zal u goedkoper kunnen kopen maar zal minder comfortabel rijden dan een recenter model met alle opties. In beide gevallen zal u van punt A naar punt B kunnen rijden, maar met de recentere auto zal uw rit een pak aangenamer zijn.

Dit gegeven is met multifocale glazen niet anders, de oudere designs hebben meestal een ‘hardere’ overgang met een niet echt bruikbare middenzone en een klein leesdeel; terwijl recentere designs een veel zachtere overgang geven, een opmerkelijk bredere leeszone hebben én een bruikbare middenzone voor laptop, smartphone en tablet.

 

Wat zijn deze ‘biometrische’ glazen?

Een biometrisch glas is de laatste nieuwe technologie om glazen te maken en is een glas dat uniek aan uw ogen is aangepast. Deze glazen kunnen enkel geproduceerd worden wanneer de juiste meetapparatuur aanwezig is.

Allereerst wordt er een meting gedaan met de DNEye scanner die uw oogsterkte voor ver én kortbij zal meten, maar ook de waarden van uw nachtzicht zal nakijken en een volledig biometrisch model van uw ogen zal maken. Deze meting duurt nog geen twee minuten en zal uw oog volledig in kaart brengen en meten op meer dan 7000 punten! Vervolgens zal onze Impressionist meetzuil een foto nemen van u met uw nieuwe montuur. Hiermee bepalen wij de hoogte en de afstand van uw pupil tot op 1/10de van een millimeter, maar weten wij ook hoe ver het glas van uw oog staat en welke kromming en hellingshoek uw montuur heeft.

Al deze gegevens worden samen met uw voorschrift naar onze glasleverancier Rodenstock gestuurd waar zij uw unieke maatwerk glazen kunnen produceren.

 

Wat is nu het grote voordeel van deze biometrische glazen?

Biometrische brilglazen (unifocaal of multifocaal) zijn hypernauwkeurig en volledig uniek voor u persoonlijk gemaakt. Rodenstock is de enige glasleverancier ter wereld die alle meetgegevens in uw brilglazen kan verwerken, wat resulteert in een ongezien maatwerk! Biometrische brilglazen zijn esthetisch het mooist, zullen u een scherper zicht dan ooit geven, een heel korte gewenningsperiode, meer visueel comfort, verhoogde contrasten en een verbeterd nachtzicht.

Archief

Recente
Blogberichten

Leidt jouw mondmasker tot een aangedampte bril? Lees dan onze tips