Tegenwoordig kent elke brildrager wel het probleem van de aangedampte glazen. Elke keer u uw mondmasker moet opzetten is het weer hetzelfde en lijkt het alsof u door een dikke mist loopt.

Met deze tips heeft u hier geen last meer van!

  1. Kies een correct mondmasker of mondkapje.

Om ervoor te zorgen dat jouw masker goed past, moet je het juiste masker kiezen. Sommige mondmaskers passen niet goed rond de neus. Probeer een masker te kopen of te maken dat een metalen strip of draad aan de bovenkant heeft. Zo kan je het mondmasker vorm geven rond jouw neus zodat er geen openingen zijn waar condensatie kan ontsnappen naar jouw bril.

  1. Positioneer het masker of kapje dicht bij de neus en de bril meer naar beneden.

Plaats het mondmasker of -kapje goed dicht bij jouw ogen en draag je bril iets lager op je neus. Zo gebruik je het gewicht van je bril om de lucht tegen te houden. Dit zal voorkomen dat je bril beslaat of vuil wordt. Probeer ook om jouw bril niet te vaak aan te raken. Let wel op dat, als je bijvoorbeeld een multifocale bril draagt, het focaal punt zal verschuiven en dat je moeilijker zal kunnen zien. Let op, het succes van deze tip hangt erg af van het soort bril dat u draagt.

  1. Contactlenzen zijn ook goede oplossing in deze situatie.

Een gemakkelijke manier om een beslagen bril te voorkomen is door te switchen naar contactlenzen. Tijdens deze periode van ziekte, is lens-hygiëne nog belangrijker als daarvoor. Was jouw handen steeds grondig voor je met lenzen omgaat en probeer gedurende de dag jouw ogen niet aan te raken.

Wist je trouwens dat onze eigen HydraBoo contactlenzen zo aangenaam zitten dat veel lensdragers de overstap reeds hebben gemaakt? Geen zin in gedoe met bewaarvloeistoffen? Probeer dan daglenzen, dit is trouwens de meest hygiënische manier om contactlenzen te dragen…

  1. Koop brillenglazen met een hydrofobe coating.

Let bij aankoop van je volgende bril erop dat je glazen een waterafstotende coating hebben. De nieuwe, revolutionaire X-tra Clean ontspiegeling op uw Rodenstock brillenglazen zorgt ervoor dat uw brilglazen bijna niet meer aandampen en dat u de hele dag schone glazen heeft!

  1. Gebruik een anti-dampspray

Weet je dat er ook anti-damp sprays voor brillen bestaan? Met de Nano Magic Anti Fog Safety Kit kan u uw huidige brillenglazen wel 100 keer behandelen tegen het aandampen. Dit product zorgt ervoor dat je brillenglazen niet meer aandampen. Het volstaat om dit met een microvezeldoekje aan te brengen op je glazen.

 

Maak een afspraak dan bekijken we samen wat voor u de beste oplossing is!

Archief

Recente
Blogberichten

Leidt jouw mondmasker tot een aangedampte bril? Lees dan onze tips