Als je je als klant begint te verdiepen in monturen kom je al snel uit op een hele rits materialen waar brillen uit gemaakt worden. Van ultralicht titanium tot robuust acetaat maar ook het exclusieve buffelhoorn. Wat maakt een montuur uit buffelhoorn nu zo speciaal? Het antwoord is heel simpel, buffelhoorn is een natuurproduct met heel wat voordelen voor de drager; maar net als met alle natuurproducten komt ook buffelhoorn met een eigen gebruiksaanwijzing. En net daarom zal je buffelhoorn niet bij elke opticien vinden, simpelweg omdat buffelhoorn een materiaal is waar je voeling en ervaring mee moet hebben.

 

Wat maakt buffelhoorn nu zo speciaal?

Zoals we hierboven reeds hebben geschreven is buffelhoorn een regelrecht natuurproduct. Om hiermee om te kunnen gaan moet je als opticien de nodige vakkennis hebben, maar ook intuïtie en een liefde voor het materiaal. Buffelhoorn in zijn ‘rauwe’ vorm lijkt onmogelijk om brillen van te maken; maar het materiaal is anti-allergeen, licht, extreem comfortabel en door de natuurlijke tekening is ieder exemplaar uniek.

De meest sympathieke eigenschap is de organische uitstraling. Als u een bril van buffelhoorn past zal u direct snappen waarom deze bij ons een speciaal plekje krijgen. Een montuur van hoorn neemt direct uw lichaamstemperatuur aan en draagt extreem ‘zacht’. U zal bijna niet voelen dat u een bril draagt.

 

6 tot 8 weken…

Als u alles hierboven hebt gelezen zal het u niet verbazen dat het een tijd kost om een mooi montuur uit buffelhoorn te maken. Alles hieraan is manueel labeur en wordt enkel door de meest kundige vakmensen gedaan. Monturen worden uit massieve platen gemaakt en dit is al met al een tijdrovend proces met veel handarbeid. En dat verklaart voor een deel de prijs van een buffelhoorn montuur.

De hoorns zijn afkomstig van buffels die na hun carrière in de landbouw een natuurlijke dood zijn gestorven. De kleur en de vlam zit door en door in het materiaal wat elke plaat (en uiteindelijke bril) uniek maakt.

Wij kiezen eerst de modellen die wij willen en daarna is het wachten… Wachten tot er voldoende platen beschikbaar zijn. Vervolgens kiezen wij de platen die wij het mooist vinden en bepalen waar juist moet gesneden worden om de tekening het mooist in het montuur te hebben. Daarna is het vervolgens weer 6 tot 8 weken wachten tot de modellen klaar zijn.

 

U heeft uw montuur gekozen, hoe gaat het dan verder?

Na diverse metingen bestellen wij de glazen, eens de glazen zijn aangekomen zullen wij uw montuur eerst aftasten om de glazen in de juiste vorm te slijpen. Voor wij de glazen kunnen monteren weken wij uw bril eerst in een oliebad, hierdoor maken we de hoorn ‘zachter’ om zo de glazen perfect in uw montuur te kunnen plaatsen. Eens de glazen gemonteerd zijn moet uw montuur terug uitharden. Na een laatste poetsbeurt en voeding voor uw montuur is uw bril klaar voor afhaling. U dient als klant enkel één keer per jaar langs te komen om uw montuur terug te laten voeden, hiermee garanderen wij dat uw bril jaren mooi zal blijven… want met een jaarlijks onderhoud zal uw bril een leven lang meegaan!

In onze beide zaken zal je steeds een assortiment monturen uit buffelhoorn kunnen vinden, hiervoor werken wij samen met onze Zwitserse leverancier Götti. De combinatie Mr. Boo en buffelhoorn was voor onze leverancier een natuurlijke keuze, niet enkel verdelen wij de volledige collectie exclusief, maar wij hebben ook de kennis en de know-how om met dit prachtige materiaal te kunnen werken.

Archief

Recente
Blogberichten

Leidt jouw mondmasker tot een aangedampte bril? Lees dan onze tips